Снимка: БГНЕС
fallback

"Искането за повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт в столицата не е изпълнимо", каза пред Дарик радио новият заместник-кмет по транспорта Александър Цветков.

„Исканията, които са представени от стачните комитети, са в размер на 100 процента увеличаване на заплатите и повече от 100 процента увеличаване на допълнителните ваучери за храна – от 9 на 25 лв., които искания на този етап за Столичната община са абсолютно неизпълними”, каза Цветков.

Според него недостигът на шофьори в Градския транспорт води до полагането на извънреден труд в компанията, а оттам и до недоволството на служителите.

200 свободни места за шофьори има в Столичната компания за градски транспорт, каза Цветков и допълни, че ситуацията се облекчава до известна степен от частните оператори, но синдикатите са против отдаването на линии на частници.

Заместник-кметът по транспорта на столицата заяви, че няма да бъде нарушавано споразумението със синдикатите да не се предприемат нови конкурси за даване на линии на частни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

преди 15 години

В нормалният свят е така - първо си вършиш работата както трябва, после искаш повече пари !!! Например ватманите по линия 22 карат умишлено колкото се може по-бавно, а и не само те. Веднъж засякох времето от Красна поляна до бул. Васил Левски и изчислих - ПОД 7 КИЛОМЕТРА В ЧАС !!! И това бе една вечер по празниците, когато София се бе изпразнила и нямаше никакво движение !!! Друг случай - неделя сутрин, автобус 83 по Константин Величков - също никакво движение - тоя зaдник караше толкова бавно, че една *** каруца го изпревари - като го попитах да не би автобусът да е повреден, животното измуча "Не - кво, бързаш за някъде ли?" Сложиха графици, сложиха светлинни табла, тия маймуни нищо не спазват, само пари знаят да искат, въобще не им пука, че хората мръзнат по спирките като кучета.Та казвам - ок - нека им направят заплатите по 1200 кинта, ама който наруши графикът - глоба !!! Така, ако някой си върши съвестно работата (има и такива) да си взема добра заплата, търтеите на краят на месецът да установят, че не само няма да вземат пари, но и имат да дават. Да подпишат по-дългосрочни договори, който напусне преди краят на договорът - да плаща на ГТ неустойка.Друг е въпросът, че е наглост и престъпление един нищо и никакъв шофьор да взема повече пари отколкото един учител и две медицински сестри, взети заедно.

71

бай

преди 15 години

обществения транспорт в СФ са под всякакво ниво и това е факт, но тук забелязваме друг интересен факт: щом в СКГТ има недостиг на шофьори, значи има неизразходвани пари за заплати по щат. е, защо не ги разделят между наличните шофьори - така поне малко ще им вдигнат заплатите или поне ваучерите за манджа, без да товарят държавния или общинския бюджет.

70

beliEvil

преди 15 години

Айде стига бе-тая държава само от таксиметрови и автобусни шофьори ли е?Да си гледат работата смотаните шофьори-то ясли и градини за децата не стигат,те искат заплати!То,да ви кажа,в тая държава наглеците са мнозинство.Завършил някой си смотльо едва-едва училище,мързиго та две не види и къф да стане-шофьор,естествено!А,учителите бе?Те до кога ще са с тея мизерни заплати?

fallback