Сега пък искат да го боядисват в оранжево...Снимка: Булфото
fallback

Паметникът до НДК да бъде боядисан в оранжево, като първо му се свали облицовката.

Това е най-вероятното бъдеще на "падналия месершмит", известен сред софиянци и с друго нелицеприятно име.

Идеята даде главният архитект на София Петър Диков на нарочен дебат за съдбата на монумента.

Развалината на пъпа на столицата ще бъде ремонтирана така, че да остане само скелето.

Според арх. Диков опасната облицовка пречи да се видят достойнствата на металната конструкция и скулптурите на създателя проф. Валентин Старчев. "Срам ме е и като софиянец, и като главен архитект от този паметник.

Разумно е да го "съблечем" и да оставим само скулптурните елементи. Общината е предвидила средства за сваляне на облицовката. Конструкцията ще изглежда добре в оранжево и червено", обясни Диков пред медиите.

Общината е категорично против разрушаването на паметника, тъй като това ще засегне и околното пространство около НДК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Даола

преди 15 години

Да поканят Кристо-Христо да го облече с някаква материя - ще стане супер.Може да не е Христо, а някой талатлив млад български художник.Идеята е моя - нали? Да не ми я откраднете!

51

edin

преди 15 години

най добре да пуснат *** и Седеф за 13 часа ще го разглобят и няма и помен да остане от него, после ще го предадат за вточини суровини и всичко ще си е наред а парите дето сте ги приготвили за таз маневра ги дайте на пенсионерите или на детските градини... ама ние сме си виновни щото не гласуваме и в общината и къде ли не влизат пълни *** и ни мачкат

50

Kate

преди 15 години

Махайте тоя *** от там или на следващите избори ще идат да работят в общината хора ,които могат да направят нещо с ръцете си , а не с устата. Няма по грозно нещо от това соц.произведение. Като си го харесват общинарите - да си го носят у тях.

fallback