Трябва да искате разрешение от съседите, ако смятате да гледате куче вкъщи. Снимка: Булфото
fallback

За 12,00 часа пред Народния театър в София е насрочен мълчалив протест, организиран от „Град за отговорни хора” срещу текстове от Законопроекта за управление на етажната собственост, забраняващи отглеждането на домашни любимци в апартаменти.

Проявата е под наслов „Не на съседската намеса в личния живот”.

Според чл. 6, ал. 1 от Законопроекта за управление на етажната собственост „собствениците са длъжни да не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми”.

Общото събрание на входа ще приема решения за даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост.

От „Град за отговорни хора” са на мнение, че нормите за отглеждане на домашни любимци са достатъчно подробно разписани в Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност и ако бъде гласуван в този вид, Законопроектът за управление на етажната собственост ще доведе единствено до междусъседски конфликти.

Кампанията на „Град за отговорни хора” започна в началото на септември със събирането на подписка онлайн и на хартиен носител срещу изричното предварително разрешение от съседите за притежаване на домашен любимец.

Събирането на подписи ще продължи и по време на протеста в неделя. Законопроектът за управление на етажната собственост предстои да бъде гласуван от Народното събрание на второ четене тази есен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

сърдит папагал

преди 15 години

Нито едно куче или коте няма да си отвори асансьора за да се изходи в него по малка или гомляма нужда.Това е привилегия само на двуноги създания!!!!!!!!!!!!!!!Страхотна романтика са напикани врати от първия до последния етаж.Да те е гнус да си отвориш вратата

121

не ми пречи

преди 15 години

в нашия блок има съседи които си гледат кучета но не затях ми е думата защото те си чистят на животните има други животни които трябва да им бъде приложена евтаназия,като онзи *** алкохолик от 10 ет.който пикае в асансьора.очаквам някой ден и да се изсере .между впрочем някой беше я свършил и тази работ

120

сърдит папагал

преди 15 години

Скъпи комшии когато направите забележка на бай *** от 8 ет. който си гледа кокошки на балкона тогава заповядайте у нас.Ще се разбера с папагала си вече няма да ви кряска само ще вика да ви е......майката!!!

fallback