Заради провеждането на кръг от Националния шампионат по автомобилен спорт - "затворен маршрут", се въвеждат временни забрани за движение по Околовръстния път и бул. "България", съобщи пресцентърът на Столичната община.

От 13,30 до 18,00 ч. в събота и от 9,00 до 13,00 ч. в неделя се забраняват влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по южното пътно платно на Околовръстния път (между бул. "Братя Бъкстон" и бул. "България"), бул. "България" (между бул. "Тодор Каблешков" и Околовръстния път).

От 13,30 до 18,00 ч. в събота и от 9,00 до 13,00 ч. в неделя се променят частично маршрутите на автобусни линии с номера 63, 64 и 111.

Автобусна линия номер 63 ще се движи от бул. "Бр. Бъкстон" по бул. "Никола Петков", ул. "Ал. С. Пушкин" и оттам по обичайния маршрут.

Автобусна линия номер 64 ще се движи от бул. "България" (посока "Хладилника") по ул. "Тодор Каблешков", бул. "Братя Бъкстон", бул. "Никола Петков", ул. "Ал. С. Пушкин" и оттам по обичайния си маршрут.

Автобусна линия номер 111 ще се движи от бул. "Никола Петков" (посока жк "Младост") по бул. "Ал. С. Пушкин", ул. "Даскал Ст. Попандреев", Околовръстния път и оттам по обичайния си маршрут.

Освен това на 27 и 28 септември ще бъде ремонтиран трамвайният път от пл. "Руски паметник" до последната спирка в кв. "Бъкстон", съобщи пресцентърът на Столичната община.

За времето от 5,00 ч. на 27 септември до 18,00 ч. на 28 септември се прави временна организация на движението на трамваите в този участък.

Мотрисите по трамвайна линия № 5 ще се движат от последната спирка в "Бъкстон" до кв. "Княжево", а след 18,00 ч. на 28 септември - по обичайния си маршрут.

За времето на ремонта ще се движи автобусна линия с номер 5ТМ с маршрут от пл. "Руски паметник" - бул. "Цар Борис Трети" - ул. "Александър Пушкин" до пл. "Знаме на мира".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase