Твърда ръка управлява София. Снимка: БГНЕС
fallback

Кметът на София Бойко Борисов се срещна с президента на Израел Шимон Перес, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

По време на срещата в сградата на президентството в Йерусалим Перес заяви, че е много впечатлен от София, и определи българската столица като развит и едновременно красив град.

„Управлявате града добре, личи си твърдата ръка. Най-хубавото е, че има баланс между развитието и околната среда”, допълни Шимон Перес.

От своя страна Бойко Борисов подчерта важната роля на израелски инвеститори за реализирането на множество проекти в София и България и че той като кмет на столицата ще продължи да съдейства в рамките на своите правомощия.

По време на разговорите кметът на София и президентът на Израел отчетоха, че предишната им среща е донесла успех и на двамата по време на избори. В края на срещата Шимон Перес пожела успех на Борисов в по-нататъшната му работа и получи плакет – копие на златен поднос от Тракийското съкровище.

В рамките на посещението си в Израел Бойко Борисов се срещна и с кмета на Йерусалим Юри Луполиански, който прие поканата да посети София следващия месец.

Бойко Борисов е на посещение в Йерусалим за участие в 26-ата годишна среща на кметовете по покана на кмета на израелския град. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

ха ха ха

преди 15 години

А г-н Шимон Перес дали си е направил труда да посети София изобщо???

102

преди 15 години

не зная само да се смее ли човек или да плаче

101

преди 15 години

Снимката си я бива.Още го караме на икарус

fallback