Снимка: Булфото
fallback

Софиянци стартираха подписка срещу промените в Закона за етажната собственост, които предвиждат отглеждането на домашен любимец в апартамент да става само с изричното разрешение на съседите.

Промените трябва да бъдат гласувани през есента и според Сдружението за защита на животните “На ти с природата“ те нарушават човешките права.

От организацията готвят и протест срещу промените, направили са и касички, в които събират пари за бездомните кучета и котки в столицата.

"Необходимо е изричното съгласие на непосредствените съседи. Все пак хората заслужават преимуществено внимание", аргументира се депутатът Янаки Стоилов, един от вносителите на законопроекта.

Той увери, че заедно с колегите си от БСП са опитали да отговорят и на други практически въпроси, които засягат хората, като например ремонтите.

Стоилов обясни, че те са разделени на "неотложни" и "необходими".

За неотложните може да решава и общината, като след това тя ще поиска парите от живущите.

Решението за необходимите ще идва от общото събрание, от управителния съвет или от съответния собственик, като после е необходимо част от средствата да му бъдат възстановени.

При случаи на груби нарушения законът предвижда да бъде извеждан собственик – до 3 години, дори само с 3/4 от мнозинството на живеещите във входа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

Mira

преди 15 години

Не че имам нещо против животните,но имам един съсед, който си има едно куче държи го в банята на панелката,той живее на третия аз съм на осмия и по цяла вечер това куче не спира да лае да дере с нокти по вратата.Вече съм забравила кога последно съм спала спокойно без да се събудя от кучешкия лай.Това направо ме побърква,ние нямаме ли права да искаме спокойна нощ?

218

mimi

преди 15 години

ku4etata sa qkiiiiiiiiiiiiiiiiiii

217

Светла

преди 15 години

Някой знае ли в кой сайт е подписката срещу това малоумие за съседите и животните?

fallback