Снимка: Булфото
fallback

В блокове от студентските общежития на УНСС, на Софийския университет и на Техническия университет се извършва основен ремонт.

Парите за реконструкцията са част от одобрените от кабинета 50 млн. лева.

В края на миналата седмица образователният министър Даниел Вълчев съобщи, че с 50-те милиона лева ще се ремонтират 11 студентски общежития.

"Правителството има амбицията да подобри условията в студентските общежития, които не са ремонтирани от дълги години", заяви министърът.

Ремонтират се 82 стаи с 240 легла във вход Б на 36-ти блок на УНСС.

Ремонти има и в другия вход на блока - 36 А. Той се стопанисва от УАСГ и е с 500 легла.

Подменят се радиаторите, водопроводната мрежа, поставят се отделни електромери за всяка стая.

УНСС разполага с около 5000 легла в студентските общежития.

75 на сто от студентите живеят в стая с три легла, като плащат между 25 и 30 лева месечно. В тази сума е включена цената за легло от 13 лева, както и разходите за ток и вода.

В момента Софийският университет ремонтира част от 51-ви блок в Студентския град, в който има 586 легла.

Стаите се ремонтират основно - подменят се водопроводната мрежа, електрическите инсталации, дограмата, стените, подовете и таваните, прави се топлоизолация на сградата.

Висшето училище е направило със собствени средства основен ремонт и на 8-ми блок в Студентския град.

Сега студентите на СУ плащат на легло 17 лева месечно.

Ремонтът на блок 3 на Техническия университет в Студентския град ще започне през октомври-ноември.

Сградите на студентските общежития са 126 с над 50 000 легла.

Повечето от тях са в много тежко състояние - сградите са панелни и са строени през 70-80-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

pl

преди 15 години

egati mizernite sgradi,minalata godina bqh v germaniq pri sestra mi i uspqh da vidq kakvo e obshtejitie.Tuka tiq obshtejitiq vse edno sa za pshichno bolni i sa gi pravili shizofrenici

47

Студент

преди 15 години

Ей, неграмотно! Първо се научи да пишеш на родния си език, пък тогава се напъвай да правиш коментари. Аман от неграмотници!Ходи си пиши в mIRC, че кирилицата не ти се отдава много много. То заради такива празноглави критици ( ) като теб сме в това положение. А и бас ловя, че нито ти, нито 80% от така наречените "софиянци", не сте стъпвали в студентско общежитие. Единственият ви спомен от Студентски град е това как повръщате в 3 през нощта пред някоя дискотека, в която сте отишли с ясното намерение и откровената невъзможност да си легнете с някоя от онези "новоизлюпени селски к.урве.нца".Хайде със здраве.

46

преди 15 години

като не има харесва да живеят ж Ст. Град за 6то не отидат под наем -условията със сигурност 6те са по-добри .То не може 20 лж. на месец и да искаш да живееш в палат.Маи и в селата от който са няма такъв наем .Обаче селяните вечно се оплакват че някой им е длъжен

fallback