Снимка: БГНЕС
fallback

Осколката от снаряд на летището е отстранена, заяви министърът на отбраната Николай Цонев.

Той обясни, че осколката е с размери 4-5 см. В района може да има още такива.

Цонев каза още, че в поделението е имало два цеха за разглобяване на боеприпаси. От две седмици то е в процедура на закриване и там не се извършва утилизация на боеприпаси.

Хеликоптер е огледал района на взривовете и в момента се чакат снимки. По първоначални данни на пилота, цялото поделение е изравнено със земята.

По думите на Цонев, в момента, в района на инцидента все още има единични взривове средно на 5-6 минути, но се очаква до 2 часа да спрат. След последния взрив предстои оглед на района от военните.

Здравният министър Евгений Желев отново потвърди, че е осигурена храна и вода за хората, както и 24 часово присъствие на линейки и реанимобили.

На мястото ще бъде разгънат подсилен медицински модул от ВМА. Желев бе категоричен, че не е видял хора в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

преди 15 години

6te vidite kak shte potuliqt vsi4ko!!!!zatova ne iskaha da dopuskat jurnalisti sni6ti do miastoto!100% ima ne6to koeto kriqt

23

kornhlio

преди 15 години

Ами затварят поделението - следва ревизия - как да се скрие, че сичко е гепено - бум..... и сичко е ок.

22

Dany

преди 15 години

доколкото прочетох, статията беше за снаряд на летището, Вие го обърнахте на *** спор кой е селянин и кой не, аиде много Ви моля, като нямате какво да напишете да не пълните сайта с малумните си спорове и да принуждавате хората да стават свидетелни на простоватите Ви препирни!

fallback