Снимка: БГНЕС
fallback

Хората да не бързат да се връщат в Челопечене, препоръча министърът на бедствията и авариите Емел Етем.

Според нея ситуацията е под контрол. Засега има данни за един човек пострадал човек, който е приет в токсикологията на "Пирогов".

Извършена е частична евакуация на населението на Чепинци и Челопечене.

Препоръчва се хората на стоят далеч от складовете, заради опасност от осколки от продължаващите по-малки взривове.

От военното министерство съобщиха, че радиационният фон в района на взривовете
е в рамките на нормалните стойности.

Подразделение от Българската армия за химическа, бактериологична и екологична защита вече е на мястото на инцидента и извършва непрекъснати замервания.

От здравното министерство предупредиха, че самоволното прилагане на йодна профилактика е опасно за здравето.

Предупреждението е заради разпространената невярна информация за радиационна авария и употребата на йодни препарати за профилактика на евентуално радиационно въздействия.

Йодната профилактика се извършва под строг лекарски контрол. Неконтролираното приемане на стабилен йод от бременни, кърмачки, малки деца и живеещи в йоддефицитни ендемични райони е особено опасно и води до значителни негативни последици за здравето, посочват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Ей, 71!

преди 15 години

Какво ти пречи някой как пише на латиница! Ако погледнеш клавишите, отговарят на БГ фонетик. Така си пишат хората, теб какво те касае, и двете мнения са добри, така е в университетите! Ти ако си някой *** турчин, си го начукай в ... Ай ! и на Емел Етем, що някой не я гръмне тая... Ама кой знай с каква охрана се движи, мазна кадъна смотана крадлива е*лива!!!

78

ОТВРАТЕН

преди 15 години

Как може Емел Етем да е толкова нагла, нахална, дебелокожа и лишена от каквато и да е човечност!? Как може сега при взрировете, преди при наводненията и пожарите, винаги, ама винаги да се оправдава с кого ли не и какво ли не и никога за нищо през всички тези години, в които нищо не направи в помощ на пострадалите хора, а само да краде от резерва за собствена облага и облага на мафиотската й партия, да не е ама грам виновна дори? Все другите се вайкали, все другите пречели, все пари нямало, а си строят дворци по Беловодски път и купуват декари земя, крадат с тонове от резерва, идва ми с часове закъснения на местата на инцидентите и се държи все едно й се е развалил хладилника!? Тя е абсолютна престъпничка с това немарливо, некомпетентно и дори обидно поведение към хората, на които уж служи! Тя не само, че няма никакваи управленски качества, в ресора за който отговаря, но дори е опасна за държавата и народа с немарливото и лишено от какъвто и да е морал поведение и реакция във всеки един случай, засягащ министерството й! Не случайно е едно от най-противните лица на българския народ! Ама на нея й е все тая - краде си, пълни си гушката и й дреме какво говориме ние тук, хората по улиците или пък опозицията - има още цяла година да краде и хич не й е зор. Баси деградиралата личност! Не знам има ли накъде по-ниско да пада... Освен ако не почне да копае в земята надолу...Често казано мислех турците за добряци като цяло, макар и малко хитри и лукави. Но след всичката наглост и престъпност (морална и материална) в годините, извършени от Етем и бизнесгрупировката ДПС, отдавна ми се промени мнението за този народ. Имам добър приятел турчин по произход. Единствено той спомага все още да не стана расист към фесовете. Показателно е, че той самия не я понася и я е срам от нея като турчин. И как няма да го е срам, баси... Та как се гледате, г-жо министър, в огледалото вечер? Горда ли сте от постъпките си през последните 7 години? Гордее ли се семейството ви с всичко, което "направихте" за държавата? Дано поне вие сте доволна и щастлива, след като направихте така, че на цял народ да сте противна с лицемерието, лъжите, кражбите, липсата на компетентност, мисъл и грижа за хората извън семейството и партията ви, от липсата на най-елементарен морал и възпитание!

77

niko

преди 15 години

radvam se ce vse oshte ima istinski BALGARI

fallback