Снимка: Булфото
fallback

Общински терен от около 21 декара в центъра на София, предназначен за изграждане на парк "Възраждане", е бил апортиран от СОС в капитала на частна фирма, съобщиха общински съветници от БСП.

Теренът е станал частен и след това е апортиран в капитала на фирма "Сигма Ремонт" ЕООД, обясни председателят на групата съветници от БСП  в Столичния общински съвет /СОС/ Жельо Бойчев.

Зам.-председателят на групата Гергана Алексова допълни, че "Сигма Ремонт" е собственост на офшорна фирма, регистрирана в Панама.

Общинските съветници от БСП обясниха, че имат акт от 2002 г., според който теренът е частна общинска собственост.

През 2006 г. р-н "Възраждане" издава скица на терена и извадка на регулационния план на "Сигма Ремонт".

От БСП разполагат и с копие на нотариален акт за собственост на терена на фирма "Сигма Ремонт" от 21 май 2008 г.   

Жельо Бойчев посочи, че не могат да обяснят как имотът от общинска собственост е станал частна и как се извършват разпоредителни сделки без решение на принципала - СОС.

Според червените общинари пазарната оценка на имота е 38-40 милиона евро.

Междувременно кметът Борисов е разпоредил проверка във връзка с незаконното прехвърляне на общинския имот.

На 2 юни Бойко Борисов е занесъл събраните документи за нарушения на главния прокурор Борис Велчев.

Кметът е поел ангажимент да следи проверката на прокуратурата по случая.

"В парк "Възраждане" ще бъде построена една единствена сграда - тази на Софийския градски съд, каквото е и решението на СОС", каза кметът на столицата.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

vazmuten

преди 16 години

Не е луд този, който яде "зелника", ами този, който му го дава!!!

40

аз

преди 16 години

37, пениш се ти, ама 34 е прав , има само една партия и тя е със съкращението П.А.Р.И.Щом 1 милион подобни главатари се изредиха и все едно и също се получава, има нещо, нъл тъй?

39

леля цецка

преди 16 години

ОТНОСНО СИГМА РЕНТ, СИГМА РЕМОНТ И ДАЛАВЕРИТЕ НА СЕМ. ВИДЕНОВИЛицето Иво Виденов и съпругата му Силвия Виденова точно в момента (6 юни 2008 г.) са спретнали и друга далавера под носа (или със съдействието на) на Бойко Борисов и неговите кметове на райони. В СО- район Искър се намира основният имот на Иво Виденов и съпругата му Бившето предприятие Столична компания градски транспорт Авторемонт, което същите приватизираха успешно през 2002 г. (с любезното съдействие на тогавашния СОС и СОАП) за цената от 300 000 лева и което има в активите си около 90 декара имот в Гара искър и халета и административни сгради с площ от над 10 000 кв.м. В момента същите юнаци с помощта на подкупени служители от техническата служба на община Искър са заснели като принадлежаща на тяхното дружество около 5 000 кв.м. земя, придставляваща ОБЩИНСКА ЗЕЛЕНА ПЛОЩ, ЧАСТ ОТ УЛИЦА 5005. В момента има заповед на кмета за попълване на кадастралната основа и е одобрена регулация, съгласно която същата площ става част от техния имот. Правно основание за това нанасяне няма! Планът е в община Искър и може да се провери в техническата служба. По този начин общината се лишава от 5 декара земя, без да получи нищо, а семейство Виденови получава 5 декара земя без да плати нищо на общината (без да се броят рушветите на общинарите). Не е изключено обаче в схемата да са намесени и хора от ДАГ съм Столична община, така, че арх. Диков да спре да говори глупости неподготвен пред телевизиите, а да провери дали в подопечното му ведомство не се подпомага същата разбойническа фамилия. Ха сега де!

fallback