Борисов забрани празненствата в София заради трагедията, Първанов празнува. Засега. Снимка: Булфото
fallback

Кметът на София Бойко Борисов издаде заповед за преустановяване на всички мероприятия на открито в столицата, свързани с отбелязването на празника. Причина за кметската заповед е трагедията във влака София-Кардам, съобщи Дарик радио.

Според кметската заповед не би трябвало да се проведе и официалната церемония със заря на площад "Народно събрание", където президентът Георги Първанов трябва да произнесе слово.

Според Борисов, не би трябвало да изчаква окончателното идентифициране на жертвите, за да се обяви траур.

Президентът Георги Първанов и премиерът Станишев обявиха в неделя, че изчакват да обявят официален траур, след като бъдат разпознати всички жертви в трагедията.

Кметът на София е очаквал държавните власти сами да отменят тържествата и да не се стига до налагане на забрана от негова страна.

Текстът на заповедта не се отнася до семейните тържества, отбелязвани на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

БЕЛИНАН

преди 16 години

Както знаете в последния ден на февруари от високосната 2008 започва голямто еврейско празненство Пурим. То е в чест на убитият антисемит Аман след манипулациите на Мордохай. Празника се е отбелявал някога с кръв от гой и печено месо Какво се случи в България на 29-и. Какво прикрива и властта?Точно така, става сума за атентата в спалните вагони на бързия влак Кардам-София. След трагедията с Индиго и Лим, българите бяха манипулирани отново с поредните лъжи от Режима. Румен Глъвътъ още без да е направен точен анализ побърза да обяви, че няма умисъл и да обвини една счупена луминисцентна лампа за причината на пожара. Това хвърли в недоумение всеки, занимавал се с противопожарна безопасност и елементарна техника. Уважаемо Министерство на шадраваните, луминисцентни осветителни тела се използват задължително при работа в затворени пространства с повишена концентрация на огнеопасни газове като горивни резервоари. Причината е точно, че не могат да искрят и да загряват така, че да предизвикат пожар. Тази версия за пожара е напълно безсмислена, точно както и за запалената цигара. Пожарът е бил толкова внезапен и силен, че дори метала се е разтопил, което не може и да бъде изгасено с вода. Просто е друг клас пожар. Мястото за атентата е избрано също внимателно. Който се е возил в спален вагон знае, че шаферите имат лошия навик да заключват външните врати и междинните към останалия влак за да не ги безпокоят и да не влизат пътници от малките гари. Така че тези вагони се превърщат в своего рода кафез, от който може да се излезе само през прозорците. За съжаление те са малки за да може някоя възрастна жена да се измъкне.Самата запалителна смес най-вероятно е представлявала т.н. напалмова бомба, която рецепта може да се вземе без проблем от интернет и да се направи с подръчни материали. Оставена в един голям сак - и пожарът е готов и по-лошото, че не може да се загаси. Подобни "специалисти" от малцинствен произход предизвикваха цяло лято по подобен начин пожари в българските гори. Георги може да обясни как точно го правеха.А кои бяха влаковите терористи от гара Буново е излишно да споменаваме. Имат си паметник дори, а един от тях е спонсор и на президента Гоце.Институцията към МВР пък, чието дело е да разследва и обезврежда терористични актове се казва ДОТИ. Новият и шеф е добре познатия ни бивш директор на МВР Пазарджик Жоро Стоицев. Известен като човека, прикрил *** сводници, зверски убили сестри Белнейски, както и като добър приятел по чашка на Пикаещия. Така кръгът се затваря. Че извършителите са същите жп специалисти , предизвикали няколкото жп катастрофи през 80-те е много верояно. СЛед като ДПС и *** Метко (Аамед) взеха власта, спряха и жп катастрофите (имаше и необявени като тази на експреса Янтра). Така до наши дни, когато българите почнаха да си надигат пак главите. До деня на Пурим.Какви могат да бъдат мотивите? Тогава бяха ясни - да дестабилизират България. Сега са малко по различни. Всички българи да се почустват зле

163

Маймунчо

преди 16 години

не е единственият - и Екатерина Михайлова също ...

162

Анелия

преди 16 години

Бойко Борисов е единственият мъж сред българските политици!

fallback