Чешмяната вода в София отговаря на всички изисквания. Снимка: Dnes.bg
fallback

Питейната вода в София е с отлично качество и напълно отговаря на законовите изисквания. Това показват докладите на Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /СРИОКОЗ/ за 2007г., съобщиха от "Софийска вода" АД.

През миналата година от СРИОКОЗ са изследвани 1264 проби от 38 района на столицата. При проверката не са установени нарушения в качеството на водоснабдяването и не е имало случаи, в които се налага намесата на Министерство на здравеопазването или Националния център по опазване на общественото здраве.

Лабораторният изследователския комплекс (ЛИК) на "Софийска вода" АД също ежедневно контролира качествените показатели на водата. През два часа се обработват проби от входа и изхода на двете пречиствателни станции в Бистрица и Панчарево.

За да следи качеството на водата и на цялата територия на Столична община, през миналата година дружеството е взело около 1800 проби за анализ от 78 постоянни точки, като периодичността и местата са съобразени с гъстотата на населението, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

mar4eto

преди 16 години

едно не мога да разбера! - като не ви харесва какво правите в София!?много сте смешни всички от провинцията. страшен фолклор вкарвате :D. ако обичате, мили провинциалисти, оставете си селския манталитет на входа на София преди да влезете рано сутрин в понеделник! пийте си водата от кладенците и си стойте по селата.

9

ben gazara

преди 16 години

ei seliaci ot sofeto:)))ia si otvorete 6iroko usti4kite i 6te vi dam da piete ot kura mi:)))))))))))))

8

преди 16 години

Много ми се иска да потече бира ама ... ех мечти, мечти!

fallback