Мостът е дълъг 33,5 метра и е широк 3 м. Снимка: БГНЕС
fallback
Кметът Бойко Борисов откри пешеходен мост в столичния квартал "Младост". Съоръжението е изградено, за да осигури удобна и безопасна пешеходна връзка между двете страни на бул. Александър Малинов в района на ХМС в квартала. Мостът преминава над пътните платна на булеварда, като за целогодишното му безпроблемно използване е покрит с прозрачно покритие. Връзката на тротоарите с хоризонталната мостова конструкция се извършва с помощта на две едностранно разположени стоманени стълби и на два хидравлични асансьора. Мостът е дълъг 33,5 метра и е широк 3 м. Разположен е на 5,1 м над пътното платно и струва 340 хил. лв. Борисов определи моста като съвременен метод за избягване на задръстванията в София. Той каза, че такива съоръжения ще бъдат монтирани и на други възлови кръстовища в града. Общо предвидените места за поставянето на пешеходни надлези са 12.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

b0rislav

преди 16 години

уважаема госпожо, след като тази идея е ваша и гледам че са я реализирали, мога ли да Ви помоля да поспорите за уместността на още 100-на сфетовара в софия та да можем да караме нормално без спирания през 50 метра:)))

29

преди 16 години

Хуби, тия дето са се оплаквали са най-вероятно тези същите, които пресичаха на червено докато имаше светофар...

28

mimeto

преди 16 години

4ESTIT NI MOST,I MNOGO DRUGI DA SE IZGRADIAT-NE6TO,KOETO E OBIKNOVENNA PRAKTIKA V 4UJBINA,NAI POSLE I U NAS...AZ KATO MAIKA SAM 100% SIGURNA 4E TOVA E NA4INA DA SE PRESI4A NATOVARENO PUTNO PLATNO,NE IM VIARVAM NA SFETOFARITE I NA PUTEKITE...

fallback