Всичките възпитаници на Френската са пълни отличници. Браво! Снимка: frenskata.info
fallback
Учителите от Френската гимназия в столицата изпълниха обещанието си и написаха шестици за годината на всичките си 800 ученици от 8 до 11 клас. Днес е последният ден, в който се оформя годишният успех на учениците. В учителската стая на Френската гимназия един по един влизаха преподавателите и започваха да пишат едни и същи оценки - отличен 6. От всички 67 учители само 3-4 не протестират по този оригинален начин срещу ниските си заплати. Днес преподавателите отново припомниха, че за труда си взимат по около 300 лева. Вече пристигат писма от училища от цялата страна, които подкрепят протеста им. Според учителите от Френската гимназия това е по-добрият начин да изразят недоволството си от това да не раздадат дипломите или да попречат на изпитите след 7-ми клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ida

преди 16 години

Била съм част от учителското съсловие.Работата с деца не е лъжица за всяка уста.Участвала съм в стачки и знам, че те са още един повод деца и родители да си "почешат"езиците за наша сметка.Но когато не си доволен от цифровото изражение на своя труд и когато виждаш, че управници и общество не те уважават, по-достойно е да си тръгнеш.Само че на пазара на труда оцеляват силните!

30

ссс

преди 16 години

Докога ще битуват легендите за учителите и чатните уроци. При този всеобщ недостиг на деца на учителите им е забранено да пишат 2-ки, защото няма да има работа следващата година. Е, кажете ми кой точно ходи на уроци, пък и дава по 10лв. на час. Това са пълни глупости изказани от недоучени завистливи хора, които не знаят какво е умствен труд и каква жертва е това да предадеш някакво знание. Подкрепям стачката и съм възмутена от липсата на подкрепа.Ако учителите взимаха толкова много от частни уроци, то децата щяха да учат и да се стремят да станат учители, защото е добре платено. Да сте чули някой да иска да стане учител???

29

Студентка

преди 16 години

300лв взимат много от работещите в София. Колко протеста трябва да се направят?Определено не е това начин, по който да се протестира!! В случая плашат гаргите. Вредят само на децата от др училища, които щв кандидатстват след време! Ако има някаква пролука в закона и може някой родеител да ги осъди за това,което са направили-нека съди учителите,които са написали 6-ци. Ако се прави нещо,всички да го правят. Една птичка пролет не правиНе-ле-по и драз-не-що е !

fallback