Столична община ще кандидатства за финансиране на зоопарка по програма ФАР. Това съобщи пресцентърът на столичния кмет, след като Бойко Борисов обсъди въпроса със заместник-кмета по екологията Милор Михайлов и директора на зоологическата градина Иван Иванов.

Проектът е изготвен с помощта на британски експерти от Европейската организация на зоопарковете и аквариумите и ще бъде внесен тази дни в Министерството на околната среда и водите.

Средствата ще бъдат отпуснати за ремонт на клетките и осигуряване на обитателите на зоопарка на среда, близка до естествената за тях.

Кметът е възложил на директора на зоопарка да представи справка за необходимите средства за ремонт на алеите и пейките, както и програма за развитие на атракциона, която да се изпълнява още от пролетта на 2006 година.

Софийската зоологическа градина е кандидат-член на Европейската организация на зоопарковете и аквариумите и очаква да получи статут на редовен член. Паркът има шансове да стане регионален център на европейската организация на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase