Шведските дет метъли ще пеят за първи път у нас. Снимка: Болкан Ентъртеймънт

Лу Грам (Lou Gramm), легендарният вокалист и създател на едни от най-големите хитове на Форинър, ще пее за първи път пред родна публика в рамките на фестивала Sofia Rocks 2012. Лу ще се качи на сцената във втория ден на феста, 8 юли.

Неговият глас е свързан с емблематични парчета като “Cold As Ice”, “Waiting For a Girl Like You” и “I Want to Know What Love Is”. 

След като напуска групата, Лу Грам продължава с успешна солова кариера. Още докато е част от Форинър той направи самостоятелен дебют с албума “Ready or Not” от 1987 година.

През 1991 година той слага началото на групата Shadow King, която съществува едва няколко години и малко след издаването на албума им, Грам се връща при Форинър.

Още по темата
Lou Gramm Band е последния му проект.

На 7 юли пък феновете на дет метъла ще могат да видят за първи път у нас на живо шведската банда Scar Symmetry. Те също ще бъдат част от афиша на тазгодишното издание на Sofia Rocks, в компанията на Godsmack и Clawfinger.

До момента Scar Symmetry имат 5 студийни албума зад гърба си, многобройни участия на фестивали в Америка и Европа, както и турнета заедно с групи като Soilwork, Hypocrisy и One Man Army And The Undead Quartet.

С новите две имена, афишът на Sofia Rocks изглежда засега така. На 7 юли, събота, на националния стадион Васил Левски ще забият Godsmack, Clawfinger и Scar Symmetry. Във втория ден на фестивала са хедлайнерите Guns N’ Roses, както и Iggy and The Stooges, Within Temptation, Ugly Kid Joe и Lou Gramm.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase