Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево, а след обяд ще има временни увеличения на облачността на изолирани места. В планинските и източните райони има възможност за валежи и гръмотевици.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, за София около 31, Благоевград, Русе, Монтана – 34, Плевен, Велико Търново, Шумен – 35, Пловдив и Сандански – 36 градуса.

В планините също ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26 градуса, на 2000 метра - около 19.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е да прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Варна – 31 градуса, Бургас – 30. Температурата на морската вода е 27-29° градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Балканите ще бъде слънчево и приятно топло на повечето места. Максимални температури – за София – 31 градуса, Солун – 33, Истанбул и Белград – 34 градуса, Атина – 36, Букурещ - 37 градуса, Скопие – 38.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase