Снимка: Istock

Съставки:

  • 2 бр свински пържолите
  • За маринатата:
  • 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 2 скилидки стрит чесън
  • 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
  • 1/4 чаена лъжичка сух розмарин
  • 1/8 чаена лъжичка счукан червен пипер на люспи
  • сол на вкус

Приготвяне:

  • В купичка голяма купа или подходяща дълбока чиния комбинирайте добре съставките за маринатата.
  • С чук за месо леко начукайте пържолите.
  • Сложете ги в марината.
  • Разбъркайте добре, за да се овкуси месото от всички страни.
  • Оставете го да се маринова за няколко часа.
  • Покрийте съда със свежо фолио или капак и сложете в хладилник.
  • Месото може да се маринова един или няколко часа, според желанието ви.
  • След това го изпечете както ви харесва.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase