Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес ще бъде слънчево, вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат.

Максималните ще бъдат между 29° и 34°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София – около 30°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 22°-23°, по северното крайбрежие, до 29° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на усилване.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Във вторник денят ще започне с разкъсана висока облачност, но от югозапад тя ще се увеличава, вплътнява и снижава. Привечер на отделни места в крайните западни райони е възможно да превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Все още ще е топло, сутрешните температури в повечето места ще са между 13° и 18°, дневните - близки до 30°. В сряда в източната половина от страната ще се задържи с югозападен вятър и високи температури, все още с разкъсана облачност.

Над западната половина въздушната маса ще се лабилизира и на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с усилване на вятъра. Възможни са градушки. Има повишена вероятност за локални значителни количества валеж. Следобед и през нощта срещу четвъртък, с обръщане на вятъра от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще започнат да се понижават, значително в Западна България, където ще остават до 18°-20°, но на изток ще са все още до 26°-28°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase