Снимка БГНЕС

Температурите днес ще паднат до минус 10°, жълт код е обявен за студено време в 17 области, съобщиха от НИМХ.
Най-студено ще е в областите Велико Търново и Разград – до минус 8 градуса. В Добрич, Шумен, Свищов, Плевен и Ловеч синоптиците предвиждат градус повече - минус 7.

Минус 16 градуса е била най-ниската температура, измерена вчера у нас - на връх Мургаш.
Това показват данните на НИХМ към 20 часа на 9 януари. Минус 14 градуса е била температурата на в. Ботев, минус 11 градуса на Рожен, а на Черни връх живакът в термометрите е показвал -10.

За днес жълтият код важи за областите София-град, София-област, Видин, Перник, Кюстендил, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Шумен, Силистра, Варна, Добрич, предупреждават от НИМХ.

Днес през деня ще бъде предимно слънчево, но студено. Вятърът ще отслабне, само в крайните източни райони ще остане до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около 1°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще бъде студено. Ще духа до умерен северен вятър. Дневните температури ще бъдат между 0° и 3°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Студено време с максимална температура на височина 1200 м около минус 3°, на 2000 м - около минус 7°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад, след обяд в Западна България от северозапад и ще се усили до умерен. Температурите слабо ще се повишат и минималните ще са между минус 8° и минус 3°, максималните - 1° до 6°. В петък, с умерен до силен вятър, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, отново ще нахлува студен въздух. Облачността ще бъде променлива, над Източна България и планинските райони по-често значителна, на отделни места там ще превали слаб сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase