Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 7° и 11°, в отделни котловини и низини до 3°-4°, в София - около 7°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък ще бъде предимно слънчево, но от северозапад на югоизток облачността временно ще се увеличи. Ще остане без валежи. Ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, а след обяд от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще бъде предимно слънчево. От северозапад облачността, предимно висока, временно ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В събота ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от югоизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 24° и 29°.

В неделя вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен. Преди обяд ще е слънчево, но след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока.

Температурите ще се задържат без съществена промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase