Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа умерен, на места в южните райони временно силен североизточен вятър, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, малко по-високи по Черноморието, в София – около 11°.

В сряда облачността ще бъде разкъсана, над планинските райони предимно значителна, почти без валежи. В сутрешните часове на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще остане от североизток, умерен, на места в южните и източните райони – временно силен.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, на места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна. В следобедните часове на места в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Южна и Източна България. На отделни места там ще има валежи, предимно слаби, с количества под 5 mm, но в Рило-Родопската област и крайните югоизточни райони са възможни локални валежи до 20-25 mm.

Вятърът ще се задържи от североизток, в четвъртък ще отслабне, а в петък в по-голямата част от страната ще стихне. Минималните температури ще се понижават, в петък ще са между 9° и 14°, а максималните ще са предимно между 24° и 29°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase