След студените дни през последната седмица, през уикенда температурите се повишиха и слънцето се показваше по-често. Ще продължи ли затоплянето у нас?

"Ще си отпочинем от студените дни през тази седмица, защото ни очаква подобрение на времето с присъствие на много слънчеви часове. Температурите ще се повишат, а на места могат да достигнат и пролетни стойности. Минималните също ще се повишат, на места ще са около 0 градуса. Но не е изключено в райони като Северозападна България сутрешните температури да са до минус 5 градуса, във входа на деня ще се увеличат", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Тя поясни, че по Черноморието също ни очакват повече слънчеви часове.

"В планинските райони ще има доста слънце, но има опасност от лавини. На Свети Валентин и Трифон Зарезан се очакват слаби валежи от дъжд, които ще са от незначителен характер. Повече ще присъства слънчевото време и разкъсана облачност. До края на уикенда прогнозите са за слънчево време. Има едно захлаждане, което ще е след 20 февруари", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че от 26-28 февруари се очаква застудяване: "То ще е с наличие на повече снеговалежи. Допускаме, че валежите от сняг ще присъстват и в първите дни от март."

Янкова добави, че и на Балканите се очаква хубаво време.

"В югоизточната част на Турция също се очаква повишение на температурите и минималните стойности ще са около 0°. Наблюдаваме повишение с градус, градус и половина като цяло на температурите, което означава, че намалява рискът от хипотермия и се увеличават шансовете за хората, които са под руините", коментира още тя.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase