Изминалият уикенд бе белязан с проливни дъждове и градушки. Какво време ни очаква в близките дни?

"Имахме доста динамичен уикенд. За съжаление, негативната прогноза се сбъдна, НИМХ обяви жълт и оранжев код в събота. Видяхме доста места, които бяха засегнати от силната градушка, която придоби размери на щраусово яйце и нанесе доста големи щети по реколтата на хората. На някои места паднали дървета затрудняваха преминаването по пътищата", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ едни от най-големите щети са били нанесени в Девин, Мадан, Златоград и Кюстендил.

"Срещу природата е трудно да се борим, но над Балканите атмосферата започна да се стабилизира и още днес ще усетим стабилизиране на обстановката. Преди обед ни очакват повече слънчеви часове. В следобедните часове очакваме валежи, но те ще бъдат краткотрайни", поясни Янкова.

А на 1 юни децата ще се радват на много слънчев и приятен ден.

"Ще бъде благоприятно за разходки в парка, температурите ще стигнат до 34-35 градуса, като в Южна България се очаква да е най-топло. В събота и неделя ни очаква по-нестабилна атмосфера, която ще донесе валежи. Но ние имаме нужда от валежи в този период, тъй като страдаме от засушаване под нормата на средната нормална стойност", добави синоптикът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase