Снимка: БГНЕС
Днес ще продължи да се затопля още, очаква се увеличение на облачността. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 0°, сочи прогнозата на НИМХ.
 
След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд. До вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат цялата страна.
 
5 области в Северозападна България са с жълт код заради силен вятър - Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. 
 
Там след обяд и привечер ще се появи силен северозападен вятър със средна скорост 12-17 м/с. и пориви до 19-24 м/с. 
 
С вятъра ще започне да нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижат.
 
До полунощ срещу вторник в планинските райони на Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България, в София 7°, по Черноморието 12-14, в северните райони 14-15 градуса, в Южна България между 10 и 13 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.
 
Над Черноморието ще има увеличение на облачността. Максималните температури ще бъдат 9-14 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините също ще има увеличение на облачността. След обяд ще вали, във високите части и сняг. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, а на 2000 метра - около минус 1.
 
Във вторник дневните температури значително ще се понижат и ще бъдат между 3 и 8 градуса, за София 3 градуса, очакват се превалявания от дъжд и сняг. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase