Снимка: БГНЕС
fallback
Времето днес ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб, в източните и планинските райони - умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 1°, а максималните - предимно между 12° и 17°, по-ниски на места в Горнотракийската низина и котловините, където ще е почти тихо и ще има ниска облачност или мъгла, в София - около 12°, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури ще бъдат между 12° и 16°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Ще е топло за сезона с максимална температура на 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 7°.
 
В четвъртък след обяд в Дунавската равнина облачността ще се увеличи и през следващите два дни ще бъде облачно. В петък и събота на места в страната ще вали, предимно дъжд. В нощните часове в западните планински райони дъждът временно ще преминава в сняг. 
 
Дневните температури ще се понижат, но средноденонощните ще останат по-високи от обичайните за първата половина от януари. Преобладаващите минимални ще са между 2° и 7°, в четвъртък в югоизточните райони все още до 10°-12°, а в отделни котловини - 0° - минус 1°. Максималните в четвъртък ще са между 12° и 17°, под 10° ще остават в западната част на Горнотракийската низина и в отделни котловини. В петък и събота ще са предимно между 3° и 8°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 2 години

ДА Е ТОПЛИНА В ДУШИТЕ НИ

fallback