Снимка: БГНЕС
fallback

След приятното и слънчево време в последните дни, от сряда предстои разваляне на времето.

НИМХ обяви жълт код за силен вятър и значителни валежи с гръмотевици в общо 14 области в страната за утре – 14 април. Предупреждението важи за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна.

Oще по темата
В Северозападна България предупреждението е за силен вятър, като поривите му може да достигнат до 70-90 километра в час.

В областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново през нощта срещу сряда се очакват силен вятър, значителни количества дъжд с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Над Югоизточна България и по нашето Черноморие предупреждението е за значителни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки.

Още тази вечер валежите ще обхванат голяма част от страната, като те ще бъдат значителни в Централна България, където има условия за гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.

В Източна и Южна България дъждовете ще продължат през целия ден, като ще има и условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ха ха

преди 3 години

Няма ковид ,има валежи за плашене :))))

fallback