Снимка: БГНЕС
Днес ни очаква отново лятно време, като максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
В повечето райони ще е почти тихо. с по-значителни временни увеличения на облачността над Южна България, но само на отделни места, главно в планините, ще превали. 
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са 26°-28°, на морската вода между 25 и 27 градуса. 
 
Над планините също ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите в Южна България, но само на отделни места слабо ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.
 
Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, температурите ще останат без съществена промяна.
 
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 26 области в страната. Той важи за участъци от областите Разград, Велико Търново, Шумен, Перник, Кюстендил, София, София-област, Благоевград, Пазарджик, Враца, Варна, Добрич, Търговище, Русе, Габрово, Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Силистра и Хасково.
 
Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase