Снимка: БГНЕС
fallback

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в четири области в страната за 18-и август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Индексът важи за областите Хасково, Стара Загора, Велико Търново и Русе, предава "Фокус".

Метеоролозите предупреждават, че при екстремален индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Времето на 18-и август се затопля. Минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса. Денят ще започне с облаци на изток и слънце на запад. Следобед от запад ще се заоблачи, предава

Bulgaria ON AIR

.

Превалявания са възможни в следобедните часове над Рила и Пирин. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По нашето Черноморие ще има разкъсани облаци. Вятърът ще бъде от североизток до 5 м/с, а по южното крайбрежие до умерен до 7 м/с. Морската вода е с температура от 26-27 градуса по северното крайбрежие до 28 градуса по южното.

Над планините ще се развива мощна облачност, значителна следобед с превалявания над Рила и Пирин. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 12-13 градуса, а на 1500 м - до 17-19.

В сряда ще има превалявания и захлаждане, но без гръмотевици. В четвъртък ще бъде ветровито с разкъсани облаци, с температури в населените места до 29-31 градуса. В петък ще бъде слънчево. Постепенно ще се затопля.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback