Снимка: БГНЕС
fallback

На 17 май ще духа слаб до умерен вятър. В западната половина от страната от север-северозапад, а в източната от юг- югоизток. Това съобщи Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния интитут по метеорология и хидрология (НИМХ).

Остава топло за втората половина на май: минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните между 28 и 33 градуса. По-ниски ще са по Черноморието. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месец май, съобщава "Фокус".

Над Черноморието също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 15 - 18 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. На отделни места, главно в Западна Стара планина ще прегърми. Ще духа умерен, по високите части силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

През следващите дни въздушният пренос ще бъде от изток и температурите постепенно ще се нормализират, но в понеделник и вторник в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, ще бъдат все още по-високи.

В понеделник и вторник в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните. Повишава се вероятността за превалявания в часовете след обяд, повече в планинските райони на Западна България.

В сряда на повече места в страната ще има валежи, а на места ще са придружени с гръмотевични бури. В средата на седмицата започва захлаждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback