Снимка: Pixabay

Днес ни очаква слънчево, а от обяд нататък и горещо време. Жълт код за високи температури е обявен в цялата страна. В повечето райони ще надвишават 36 градуса. При тази степен на предупреждение са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Максималните температури ще бъдат между 34 и 39°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По-късно след обяд над северните и планинските райони ще се образуват купести облаци, на отделни места и купесто-дъждовни и ще превали краткотраен дъжд. Възможни са локални гръмотевични бури и градушки.

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа характерен бриз, а максималните температури ще са между 30 и 33 градуса. Температурата на морската вода е 26-28°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, а до полунощ на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток, привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°.

Утре започва захлаждане. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33,34 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. В по-голямата част над страната има шанс за гръмотевични бури. В петък температурите се очаква да паднат с още няколко градуса и в следобедните часове се очаква да превали и прегърми.

В събота и неделя ще настъпи стабилизиране на атмосферата. Температурите ще бъдат между 30-35 градуса на фона на слънчево време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase