Снимка: Pixabay
fallback

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за днес в 9 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик и София-град и София-област. Очакват се валежи до 25-30 литра на квадратен метър, а на отделни места и повече.

Главно около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевични бури. На места може да има и градушки.

В източните райони ще е с по-малко валежи и повече слънчеви часове и температурите там ще са по-високи. Преобладаващите максимални ще са между 21° и 26°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието облачността ще е променлива, почти без валежи. Максимални температури на въздухаще бъдат между 24 и 26 градуса, на морската вода - 16-22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

firebg

преди 4 години

Малко да поразхлади най-после!

1

Не се сдържам :)

преди 4 години

Ей, съсипаха я тая държава!

fallback