Снимка: Pixabay
fallback

И днес не забравяйте чадъра у дома. До обяд облачността ще се разкъса в цялата страна почти до слънчево време. След обяд обаче отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София около 18°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевици ще има на места в Източна България.

Над Черноморието ще има разкъсана облачността, след обяд значителна. По-късно през деня и през нощта на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевична дейност. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 19 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 15-16°.

Над планините ще се задържи предимно облачно, по високите части и мъгливо. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над 2200 метра ще превалява сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

В Централна и Източна България остава опасността от градушки. Риск от поройни наводнения днес и утре има по теченията на реките в Добруджа – Царцар, Сенкьовица, Ружичка и Хърсовска, както и по водосбора на река Камчия.

Валежите ще продължат и в събота в Източна България. В неделя времето ще се стабилизира, но от понеделник отново очакваме превалявания с гръмотевична активност. В следващите дни очакваме значително затопляне, като в неделя и понеделник се очаква температурите да стигнат 30 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

ДртПрч

преди 4 години

Внимавайте с чадърите, когато гърми! Опасно е.

1

Мими

преди 4 години

Благодарение на по- високите температури има градушки , по- добре да са ниски.

fallback