Снимка: архив, Булфото
fallback

Снежната вълна с бързи темпове връхлита България утре и ще донесе нови валежи. Очаква се цялата страна да бъде покрита със снежна покривка над 25 см.

"Виновникът" за обилните снеговалежи в неделния ден, който затрупа пътища и бе причина за редица катастрофи, е циклон от Гърция, който се очаква да отшуми, така следобед в Западна България валежите ще спират и облачността временно ще намалее.

Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, в Югоизточна България до 5 градуса.

Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, по морския бряг до 10 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Заради усложнената зимна обстановка "Пътна полиция" и АПИ отправиха предупреждение към всички шофьори у нас да не пътуват, освен ако нямат неотложна работа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

КАТ и АПИ да не ме занимават с глупости и да ми казват да си оставя колата защото съм си платил данъка и винетка съм си купил,така че да се хващат и да си свършат работата т.е. да изчистят.25 см. сняг и олелеее ние не можем да изчистим оставете си колите,ами като не можете тогава ресто на парите и толкова,връщайте на хората парите за данъци и винетки и марш на село да садите картофи.

17

Nansko

преди 5 години

Kef...aide turistiii, uruuuush na ski v rbg!

16

Хе Хе

преди 5 години

Калинките толкоз чакааа снега че направо като се появи се посрааа за пореден път. Най-голямата пародия че закриа и трите магисрало на Вожда при 10 санта сняг. При 25 Вожди закривай държавата донапролет.

fallback