Снимка: Reuters

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но следобед над източните райони облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

Над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над източната, а след обяд - и над планинските райони, облачността ще бъде значителна и там, на отделни места, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици.

Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде значителна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд. По-значителни и интензивни ще бъдат главно след обяд по южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат 25-26 градуса, колкото ще бъде и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на места, главно в масивите от Централна и Източна България, ще превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 16 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

В петък, събота и неделя времето над страната ще бъде предимно слънчево.

Още в петък вятърът ще отслабне и събота ще бъде до умерен, от северозапад.

Бързо ще се затопли и дневните температури от събота нататък ще достигат 27-32 градуса; сутрешните ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase