Снимка: Visualhunt
fallback

До края на юли не очаквайте температури над 34-35 градуса, нито особена и трайна промяна на времето.

Синоптиците от БАН предупреждават да се подготвим за време, по-типично за есента, отколкото за лятото.

19 юли беше един от най-студените дни през това лято, в София беше ветровито и с ниска облачност - типично есенна атмосфера. Средносрочните модели показват запазване в близките 10 дни на тази циркулация над Източна Европа и Балканите.

През уикенда се очаква затопляне. Ще бъде предимно слънчево, като изключим крайните източни и североизточни райони. Температурите ще се повишат от 27 до 34 градуса. В събота е възможно да има повече облаци над крайните североизточни райони и дори да превали, но за кратко.

По-сериозно влошаване на времето се очаква в началото на следващата седмица. В понеделник в късния следобед и главно през нощта срещу вторник времето над цялата страна ще се влоши, почти над всички райони ще има валежи, които ще продължат и във вторник вечерта и отчасти в сряда. Това ще се дължи на център на ниско налягане, който ще се позиционира южно от България.

Ще бъдат понижени и дневните температури, главно в Западна България ще се почувства по-сериозно захлаждането, докато в низините на Южна България пак ще е хладно, но температурите ще са типично летни.

Тогава ще има и повече валежи, гръмотевична дейност и бури също са възможни. Валежите във вторник може да са по-интензивни.

В четвъртък и петък, почти до края на следващата седмица в следобедните часове ще се запази вероятността от гръмотевична дейност в различни райони на страната, главно в планинската част.

Влажното време се очаква да се запази до края на юли, а и в началото на август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

Харесвам прохладното ,леко студено време,със свежия нощен дъжд, леката утринна мъгла ,липсата на прахуляк.Нощно време се спи добре,не харесвам да спя на климатик.И едно важно предимство ,намалява броя на миризливците в метрото.На всякъде е свежо и зелено,даже улиците изглеждат по-чисти ,след дъждовете ,защото няма вероятност общината да ги измие

8

Ужас

преди 5 години

Изгнихме от дъждове и влага

7

Ангел

преди 5 години

Супер!Само жега да няма....

fallback