Снимка: Reuters
fallback

Истинско лято все пак ще има! Независимо от пороите и хладното време, скоро ни очакват сухи и горещи дни. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН.

Лятото ще се завърне с високи температури около 22 юли, стана ясно от прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, представена от дежурния синоптик Красимир Стоев пред Нова.

Дотогава обаче ще трябва да изтърпим още дъжд, студ и вятър.

През отминалата нощ на много места в страната валежите отново са били обилни. В София са паднали 42 л/кв.м. Така в столицата вече е изпълнена месечната норма на валежите.

"Обстановката бавно се нормализира. Но до края на юли няма да бъде много горещо. По-сериозно затопляне е възможно само през последната седмица", каза Стоев.

И за 16-22 юли прогнозата е за ниски температури и валежи над нормата на целите Балкани. В същото време във Великобритания остава необичайно топло.

"Лондонското време дойде в България", пошегува се синоптикът от НИМХ.

Той допълни, че и за планиращите почивка в Гърция няма много добри новини. Следващата седмица там също ще остане по-хладно от обичайното и ще има още валежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Господ издави а сега е приготвил и фурна.

7

Анонимен

преди 5 години

Оранжев код за +40 градуса.

6

Гробокопач

преди 5 години

Валежното лято е едно чудесно лято. За какво ви е,д а ви напече в главите 40 градуса? Тогава идвта бежанците, мухите и комарите. След това една хубава и снежна зима и кой като нас. Останалото е за африканците!

fallback