Архив: Булфото

През нощта над Източна България облачността ще се разкъса и намалее, докато над останалата част от страната ще е предимно значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали дъжд. Минимални температури ще са между 8 и 13 градуса.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна, след обяд над Западна и Централна България купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, има условия за локални интензивни валежи. Над Източна България ще има значителни разкъсвания на облачността, там вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Прогнозата за времето сочи, че максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода 17-19 градуса. Вълнението на морето 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по билата и временно силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В неделя и в понеделник в източната половина от страната вероятността за валежи е по-малка, докато в западната отново ще има условия за краткотрайни, но интензивни превалявания, главно в следобедните часове. През първия ден по-голяма е вероятността за по-съществени количества в Югозападна България, а в началото на следващата седмица и в районите около Западна Стара планина.

Температурите ще са близки до обичайните, в неделя преобладаващите максимални ще са между 20 и 25 градуса, минималните - между 7 и 12 градуса. Привечер в неделя и в понеделник вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и температурите в началото на седмицата слабо ще се повишат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase