Кадър: Bulgaria ON AIR

Температурите в страната днес ще са над обичайните за това време от годината. Стойности между 23-28 градуса не са характерни за 30 април. Все пак през тази седмица времето ще е по-разнообразно от миналата. Ще има и слънце, но и лошо време и валежи.

Това каза в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев. По думите му сутринта на 30 април може на места да започва с лошо време, облачност и мъгли, но след няколко часа слънцето ще пробие и атмосферната обстановка ще се измени напълно.

"По-съществени заоблачавания ще има в Родопите, Пирин и Стара планина. Там има шанс да превали и прегърми. Това като цяло се отнася за цялата седмица за планинските райони. В 80% от страната времето ще е слънчево и чак към 6 май се очаква по-голяма облачност", добави още синоптикът.

Черноморието също се събужда с мъгли и голяма облачност, но с напредване на деня това ще се промени. Температурата на морската вода пък достига 16 градуса.

Вятърът в страната ще е доста по-слаб от този през събота и неделя, но ще го има. Съществени заоблачавания се очакват в Западна България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase