Снимка: flickr
fallback

Започналото повишение на температурите ще продължи и утре, като максималните температури в събота ще са от 18 до 23 градуса. По-ниски ще са градусите само по Черноморието.

В неделя, 1 април – Цветница, топлата въздушна маса ще се оттегли, а температурите ще се понижат с от 5 до 7 градуса.

Тогава ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, сочи прогнозата за времето на синоптиците от БАН.

На Великден времето ще е динамично, ще има слънчеви часове, но и валежи в следобедните часове. В самия край на първото десетдневие и темпертурите ще се понижат.

Вторите десет дни температурите ще бъдат близки до средните за периода. Времето ще бъде променливо, ще има и превалявания, на места с гръмотевици. В периода 15 - 18 април има вероятност за обстановка с по–повсеместни и временно интензивни валежи. В отделни дни, при ясно и тихо време, сутрешните температури ще остават близки до 0° и има опасност от слани.

И през третото десетдневие по-вероятно е да се запази динамиката на атмосферата. Остават условията за валежи, предимно в следобедните часове, краткотрайни, с петнист характер и различна интензивност, на места придружени и от гръмотевици. Повече слънце ще има до обяд. Температурите слабо ще се колебаят около стойности, близки до обичайните.

Според прогнозите на метеоролозите най-ниските температури през идния април ще са между минус 1° и 4°, а най-високите - между 28° и 33°С.

Климатична справка:

Април е типичен пролетен месец. Температурите се повишават значително. Броят на слънчевите дни се увеличава. Понякога при студени нахлувания от север вали сняг, а минималните температури се понижават под 0°. Опасност от слани съществува през целия месец. При интензивни затопляния се достигат летни температури – до 30°-34°С.

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около нормата, която за равнините е между 40 и 70 л/кв.м, в планинските райони – между 60 и 100 л/кв.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

House M.D.

преди 6 години

Аааааа, не! Времето не е съгласувало своето поведение с премиера-слънце и европредседателството ни. Как така ще вали и ще е студено, докато сме европредседатели?

fallback