Снимка: архив "Булфото"
fallback

И все пак пролетта идва. В средата на следващата седмица валежите ще спрат и температурите ще започнат да се вдигат.

Това прогнозира директорът на НИМХ към БАН проф. Христо Брънзов, цитиран от "Фокус". Той участва в церемонията по отбелязването на Световния ден на метеорологията, който е днес.

"Още в началото на следващата седмица температурите ще са положителни. Валежите в сряда, четвъртък ще спрат и ще си влезем в една хубава и нормална пролет", каза Брънзов.

"Днес валежите спряха, за да може да си отпразнуваме празника. Събота и неделя ще има пак малко. Понеделник отново ще спират", разказа част от прогнозата за времето директорът на НИМХ.

За утре синоптиците прогнозират облачно време и валежи, предимно от сняг, в голяма част от страната. Изключение ще прави Югозападна България, където се очакват валежи от дъжд, и североизточните части на страната, където най-вероятно няма да вали.

В Източна България и в Дунавската равнина ще духа силен северен вятър.

Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, а максималните ще са от 1 - 3 градуса в Северна България до 7 – 10 градуса в Югозападна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Шаран-БГ

преди 6 години

Със или без празник, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ СЛУЖИТЕЛИ НАБЛЮДАТЕЛИ, МЕТЕОРОЛОЗИ , СИНОПТИЦИ и прочие ,от ИХМ или НИМХ към БАН!!! Само този, който няма понятие и не знае колко труд струва една метеорологична прогноза, може да се подиграва с работата им. Анекдоти и закачки за самите себе си, те знаят по-вече отколкото г-нТуджаров от Петрич за тях!!!!

4

Анонимен

преди 6 години

Докато има Р в месеца няма как времето да е хубаво. За хубаво време може да се говори от месец Май. Тогава със сигурност няма да има сняг и минусови температури. Така че не прибирайте дебелите дрехи и ботуши щото времето не е подходащо за лятно облекло.

3

Анонимен

преди 6 години

Станахме като на се верния полюс сняг сняг сняг е та кога ще пече след това дъжд емиле дървата свършиха на ток ли ще минаваме

fallback