Снимка: архив "Булфото"
fallback

Оранжев код за силен вятър, силен дъжд и поледици обявиха синоптиците за днес. Средносрочните им прогнози сочат, че лошото време ще продължи цялата следваща седмица и дори ще се влошава – дъждът ще преминава в сняг. Така само за 24 часа сме свидетели на пълен обрат във времето у нас – от летните 25 градуса вчера днес температурите са с 15 градуса по-ниски.

Прогнозите за времето предупреждават, че на много места у нас днес ще застудява още и следобед дъждът ще преминава в сняг.

Утре понижението на температурите ще продължи, както и дъждът, съобщи пред "24 часа" управителят на TV MET Петър Янков. Максималните температури ще бъдат между 6 и 13, за София - около 10.

Във вторник на места ще има валежи пак, като в някои райони се очаква и сняг, а температурите ще са по-скоро зимни - между 3 и 9 градуса.

В сряда температурите ще се понижат още малко, като в Западна и Северна България се очакват слаби превалявания от сняг.

Първата пролет ще дойде с минимални температури между 3 и 8, максималните ще са до 12. В четвъртък ще остане студено с превалявания предимно от сняг.

“Тези ниски температури ще се задържат до събота, като ще има и минимални от минус 1 до 3”, каза още Янков. От следващата неделя ще започне затопляне и температурите ще стигнат до 13 градуса.

За днес оранжевият код за силен вятър и обилни валежи е обявен за 24 области . Във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово ще духа умерен до силен вятър от север и температурите ще се понижават. Възможни са и градушки. Сумарни количества между 15 - 25 л/кв. м, в Предбалкана ще са и повече.

Във Велико Търново, Търговище и Шумен ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е със средна скорост 10 - 15 м/с и пориви до 20 м/с. Тмпературите бързо ще се понижат.

Във Варна ще духа силен и временно бурен североизточен вятър - 15-25 м/с, и с него ще нахлува студен въздух и температурите рязко ще се понижават. След обяд ще има валежи от дъжд, който вечерта в северните райони от областта ще премиват в сняг.Възможни са поледици.

Има условия за значителни валежи и гръмотевици. Очаквани количества между 10 и 20 л/кв. м.В Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково ще духа силен, на пориви и бурен югозападен вятър със средна скорост 15 - 20 м/с, временно до 25 -27 м/с. След обяд ще има и валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Сумарни количества между 15 - 20 л/кв. м.

В Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарни количества между 15 - 35 л/кв. м. Ще духа умерен до силен северозападен вятър със средна скорост 10 - 15 м/с.

В 4 области е в сила оранжев код за силен вятър и поледици. В Русе, Разград, Силистра ще духа силен до бурен североизточен вятър и него температурите значително ще се понижат. Ще ума валежи от дъжд, които с понижението на температурите ще преминат в сняг. Ще има условия за образуване на поледици. Сумарни количества между 20 и 35 л/кв. м, в отделни райони и повече.

В Добрич ще духа силен и временно бурен североизточен вятър - 15 - 25 м/с, и с него ще нахлува студен въздух и температурите рязко ще се понижават. След обяд ще има валежи от дъжд, който след обяд в северните райони от областта ще премиват в сняг. Възможни са поледици. Има условия за значителни валежи и гръмотевици. Очаквани количества между 15 и 20 л/кв. м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

DiesIrae

преди 6 години

В Русе вали лед.Снегорин от вчера вечерта до днес 12 часа не съм видял,няма и да видя. Парите за чистене пак сигурно са изчерпани след 4 дена зима дето минаха и сега за това пак няма пясък и сол. Всяка година все по голям цирк. В африка дето дали сняг един път на 100 години са по подготвени от нашите палячовци (без значение коя партия или кои политик е на власт - цирка е все един и същ - абе то заваля, пък ние го чакахме по късно, ама то сега пак на изненада). Да си го кажем - пародия на държава

22

Анонимен

преди 6 години

зимата ще се завърне а снефорините ще си останат в десно както на снимката ще с еотчете дейност некой хора чрез фирми ще вземат пари и ще си карат колички за по 100 бона и посла бабата от пъри етаж ме пита е той е полицай как кара джип бмв небеше такъв преди променил се е ...

21

Ураа

преди 6 години

Снегорините пак ще "чистят"с вдигнати гребла.Ще има икономия на нафта и някои хора ще гушнат парата.*** пак ще удари шестица.

fallback