Снимка: Reuters

Времето в следващите десет дни ще е динамично – ще се показва по малко слънце, ще се заоблачи и завали сняг, а към края на следващата седмица се очаква да вали дъжд. Температурите ще се движат от минус 4 до 11-12 градуса.

Това сочи десетдневната прогноза за времето на синоптиците от НИМХ при БАН.

Уикендът ще започне приветливо с разкъсана облачност и тук-там слънчеви часове. Минималните температури ще стигнат до минус 4, а максималните до 8 градуса. Ще духа слаб северозападен вятър.

В неделя облаците ще се завърнат и в западната част от страната се очаква да завали сняг. Минималните температури отново ще са отрицателни – до минус 2 градуса, а максималните ще стигнат до пет градуса.

И в планините уикендът ще е по-приветлив в събота. Тогава облачността ще е разкъсана и ще се показва слънце, а температурите по планинските ни курорти ще се качат над нулата - от минус 5 и 1 градуса на Алеко, от минус 3 до 7 в Банско, и от минус 3 до 4 градуса в Боровец.

В неделя времето и в планините ще се заоблачи и ще завали сняг, но краткотраен, сочат прогнозите на синоптиците.

Уикендът край морето ще е топъл и без валежи, с температури от 1 до 9 градуса на север и от 1 до 10 на юг.

Следващата седмица ще започне с облаци и валежи – в Западна България и в планините от сняг, а в останалата част от страната – от дъжд.

В понеделник в София ще падне краткотраен сняг, а температурите ще бъдат между минус 1 и три градуса. Такова времето ще се задържи до сряда. От четвъртък се очаква затопляне, което ще обърне снегът в дъжд и ще качи температурите до 11 градуса, сочи прогнозата.

За началото на следващия уикенд обаче снегът ще се върне.

В останалата част на страната времето следващата седмица ще е облачно с валежи най-вече от дъжд. Температурите ще са положителни и ще стигнат до 9-10 градуса в Северна България и до 10-12 в Южна България.

Край морето следващата седмица ще е мрачна с чести валежи от дъжд. Ще е топло, с положителни температури, които в четвъртък ще стигнат 12 градуса. Вятърът ще е слаб до умерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase