Помните ли...
Помните ли...
А може и да сте опитвали? Снимка: Ирина Николова | 09 фев 2015 17:23
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
25
42506
19
3
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛолипопЛоли. в казармата пуших феникс кутия ,с барутни кръгчета Стюардесата имаше и малка с 12 цигари, май беше 32 ст,а Слънце табакера, без филтър, пак 32 ст ,ама тогава казваха че киселяците само ги пушели... Значи и баща ми е бил кисел, и приятелите му. Те работеха на автокранове на жп гарата :
21
1
 
20
 
! Отговори
Лолипоп преди 9 години
До до ЦигаркоЕдна думичка не ти е вярна-и в чужбина ходих,и кола съм пила "до повръщане".Ходила съм и с дънки и с къси поли,а и за вицовете да не говорим.Това беше в края на 70-те и през 80-те.В твоята картинка ти сигурно имаш впредвид 50-те.Е за тогава не знам какво е било....А за цигарките еех тоя Феникс-беше ми любим !
20
5
 
20
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Ех спомени, помниме и безплатното здравеопазване, всички завършваха училище, по полетата и в предприятията беше пълно с хора, морето два пъти в годината, чудехме се на думата безработен и тн, тн---------Ти може да си ходил два пъти в годината на море, аз пък съм ходил за 10 години 3 пъти. А майка ми 30 години изплащаше една панелка с 2 стаи. Сега ходя на море всяка година извън България, и 20 години ще изплащам апартамент с 5 стаи монолитен. А за работата се търси човек, не на човека работа!
19
5
 
19
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Ех спомени ....----------------Има хора, на които тези спомени им е голяма мъка, че ги няма. Как им се иска пак някой да държи за каишка и да им вика: сега яж, сега спи, сега викай "Вечна дружба".
18
4
 
18
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Това е целта да пушим повече, да даваме повече пари.--------------Ама разбира се, те хората насила те карат да пуши. Пардон, не хората, евреите, зелените човечета, марсианците, те такива, нали :-)
17
3
 
19
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Икономика, която произвеждаше и продаваше.И на евтини суровини и технологии от СССР.---------------Ухахахахаха, Охахахахаха, Ихахахахахаха! Скъса ме от смях. Реална икономика, производство и евтини суровинни? Мухахахахахаха! Питай Тато какво произвеждахме, на какво качество и колко струваше!
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен че бяха ИСТИНСКИ, тогава цигарите бяха И ЕВТИНИ, защото държавата не разчиташе на акциз от цигари да си пълни бюджета, а разчиташе на РЕАЛНА ИКОНОМИКА.Икономика, която произвеждаше и продаваше.И на евтини суровини и технологии от СССР.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тогава цигарите се правеха от ТЮТЮН.А сега тютюна се смила и смесва с целулоза, прави се на каша, изсушава се и се нарязва, така че ДА ПРИЛИЧА на истински.Така първо, се харчи много по малко тютюн, и второ, цигарите горят по-бързо, заради целулозата.Тогава една цигара се пушеше за 8-10 минути и като я изпушиш, не ти се пуши поне 2 часа, а сега пушиш една и след нея запалваш веднага втора.Това е целта да пушим повече, да даваме повече пари.
14
9
 
25
 
! Отговори
до Цигарко преди 9 години
Ех спомени, помним, че имаше само БНТ и БНТ2, помним, че ни беше забранено - да излизаме в чужбина, да пием кола, да разказваме вицове, да слушаме "отпадна" музика, да ходим с къси поли, дънки.......Ех спомени.
13
0
 
27
 
! Отговори
23 преди 9 години
Спомням си. Ужасни бяха тия стюардески, но имаше и хубави цигари.
12
12
 
54
 
! Отговори
Цигарко преди 9 години
Ех спомени, помниме и безплатното здравеопазване, всички завършваха училище, по полетата и в предприятията беше пълно с хора, морето два пъти в годината, чудехме се на думата безработен и тн, тн
11
8
 
23
 
! Отговори
222 преди 9 години
сега продават тютюн за ръчно свиване има хубави холандски и английски марки в БГ няма голям избор но поне има голдън вирджиния
10
2
 
50
 
! Отговори
БББББББ преди 9 години
Честно казано,тогава тютюна имаше истински вкус--наистина всяка цигара се различаваше...а сега са еднакви и гнусни...Дори "Арда" имаше своят вкус--нищо че беше смрадлива.....
9
2
 
37
 
! Отговори
миро преди 9 години
БТ 100 жълта опаковка пакет бяха супер, средец 100 те по -късно,имаше и ударник,янтра,труд, слънце се без филтър но се различаваха, а сега ако незнам каква е не мога я различа
8
3
 
67
 
! Отговори
Tactician преди 9 години
Абе к'во стана с тия цигари, бе, братлета? Навремето всяка цигара си имаше уникален вкус - ВСЯКА. Преди Ротмънса имаше уникален вкус, както и Малборото, Лъки, Камела, Давидов и т.н.Сега запали една и... честно, не е същото. Почти ник'ва разлика. Дали е малборо, или лъки... само дето горят бързо, нищо повече.Ех... какви времена беха.
7
2
 
25
 
! Отговори
скоро ше пият бензин преди 9 години
До мечо грухРОДОПИ, НО С ДЪЛЪГ ФИЛТЪР, НЕ КЪС ГОМНЯН, КАКТО ГО НАРИЧАХА. И ФЕНИКС ИМАШЕ,НО ОТ ТЯХ "НЯМА ДА ИМАШ ДЕЦА" СЕ ПОЛУЧАВАШЕ ХИХИХИХИХ
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ардата бяха най смръдливите а не стюардесата
5
0
 
34
 
! Отговори
Tactician преди 9 години
"Алфа", нема к'во да коментираме. Тия беха едни от най-скъпите БГ цигари, но най-хубави... доколкото си спомням.
4
0
 
42
 
! Отговори
художника преди 9 години
Имаше "Луна" и "Трезор" и филтрите им бяха от лигнин.За по младите да обясня, че Лигнинът прилича на пресована тоалетна хартия :)
3
1
 
44
 
! Отговори
до мечо грух преди 9 години
Имаше и "ВТ",те бяха за износ до колкото си спомням!А стюардеса пушеше дядо ми,смрадлива работа:)