"Стената на славата" във Варна
Нов графит... шапки долу за художниците! Снимка: Сахаров | 17 дек 2013 16:11
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
63
13672
102
6
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
ТОТАЛИТАРНИЯТ ПОДХОД ЗА НЕСКОПОСНО БЕЗСМИСЛЕНО ПИШМАН-НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО "ПРЕИМЕНОВАНЕ" НА ВЕКОВНИ ОРГАНИЧНО ПОСТАНОВЕНИ ИМЕНА НА МЕСТНОСТИ И ОБЕКТИ В РЕГИОНА НА ВАРНА-ГРАД - ВСЕ ОЩЕ МНОЗИНА КОРЕНЯЦИ-ВАРНЕНЦИ ГОВОРЯТ "ГАГАУЗКИ" Т. Е. ПРОТОТУРСКИ - ОТ ПОДОЗРИТЕЛНО НЕПРОЗРАЧНО ОПЕРИРАЩ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ВАРНА, Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЕДИНСТВЕНО ЗА ПОВТОРНО НЕЗАКОННО УСВОЯВАНЕ НА КРАЙГРАДСКИ ЗЕМЕЛНИ УЧАСТЪЦИ. НИКОЙ НЯМА ПРАВО - ОСВЕН НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - ДА ПРЕНАСТРОЙВА ТЕКУЩИЯТ ГЕОГРАФСКИ РЕГИСТЪР НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ.
53
1
 
0
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
ГОСПОД-БОГ Е БЪЛГАРИН!?! НЕ - НА ПОПЪЛЗНОВЕНИЯТА!!! - ЗА ПАРАПОЛИТИЧЕСКО ТЕХНОГЕННО УНИЩОЖАВАНЕ НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ!?!
52
1
 
1
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
До ИсторикТова че, историците в България са повърхностни е част от проблемът ни. Извинявай но коментарът ти за събитията ти е много повърхностен. Известно ли ти е че дипломатическата защита на България след 2 те войни е, че не сме влизали в чужди територии. Това е факт, както и това че руските ни "братя" и двата пъти не са ни допуснали до защита.Разнобой и масово отстъпление от нашите си интереси са най-голямият ни проблем.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До turk.erogluteoЕееееей ТУРЧИН! Изчезвай от тук, пришалец мръсен! КАКЪВ ГО ТЪРСИШ ТИ В БЪЛГАРИЯ?! КАКЪВ ГО ТЪРСИ МРЪСНИЯ ТИ НАРОД В ЕВРОПА?! Племе мародери!Унищожихте културата на Източната Римска Империя и България. Осрахте скъпоценния камък на Европа - Константинопол. Домъкнахте *** със себе си. Освен содомия и ориенталски ритми с нещо друго допринесохте ли за този континент?*** ТУРЦИ! МАРШ ОБРАТНО КЪМ АЗИАТСКИТЕ СТЕПИ! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО! ПОМНИМ БАТАК, А ТИ ОСПОРВАШ РОБСТВОТО
50
1
 
0
 
! Отговори
Историк преди 10 години
До stanleysНяма значение на коя дата точно България влезе във войната, дали 1941 с навлизането в Гърция или с подписването на пакта. Бяхме съюзници с Германия и Италия, подкрепяхме логистично немската и румънската армии на източен фронт, влязохме в Гърция и т.н. Ако втората световна беше свършила по друг начин, нямаше да се отказваме от това участие на страната на победителите, нали? Бомбите в София също падат не просто така. Но тъй като най-накрая загубихме - няма кой друг да ни е крив.
49
1
 
3
 
! Отговори
stanleys преди 10 години
Иначе 09.09.1944 си е една от най-черните дати в нашата история, това много добре беше отразено на държавния герб: 681-1944 (година на раждане и смърт)
48
1
 
0
 
! Отговори
stanleys преди 10 години
Историк (46) много са ти зле познанията по история. Виж кога точно България влиза във войната - 1941 г., какво е нейното участие, какво става на 02.09.1944,как след това се бием на страната на съюзниците и въпреки това сме обявени за победени.Но въпреки това, даже да бяхме на тяхна страна още от самото начало, едва ли нещо щеше да се промени. Великите сили най-нагло разделиха Европа на Източен и Западен блок и в първия попаднаха и държави - победителки
47
1
 
3
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Браво на художника! Историята е за това да се учим да не допускаме едни и същи грешки два пъти. Има една поговорка "Само глупакът прави една и съща грешка два пъти" за жалост Българина я прави на много повече от два пъти.
46
7
 
15
 
! Отговори
ER преди 10 години
Народ, който нищо не може да сътвори, само си спомня!
45
6
 
7
 
! Отговори
Историк преди 10 години
До тцЪЩо пък точно 1944? А не примерно 1939? България се захвана с Хитлер и влезе във войната на негова страна, затова напълно е нормално след войната като загубила страна да плаща за това. Ако пък бяхме победители - нима щяхме да се откажем от победата? Така е в живота - "който играи пичели". Този път загубихме, ама ще видим следващия път. :-)
44
1
 
22
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Графитът е страхотен. Много добра работа са свършили варненци. :) А на плюещите по долу - тези години трябва да се помнят, както и годините от новата българска история 1878-1879, 1903, 1913, 1944 - именно, за да не се повторят. Всяко едно отричане на неудобното минало води до обезличаване - за справка вижте братята оттатък Вардар.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шапки долу за художника, но... пропуснал е 1913 - годината на геноцида срещу тракийските българи.
42
33
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Продължава платеното от Русия нагнетяване на патриотарска истерия - "Атака", бежанците, "претенциите" на Ердоган и прочие активни мероприятия.
41
47
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Отвратителна простотия, сътворена от болен мозък. Много плоско и грозно.
40
0
 
27
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Помня и не прощавам.
39
1
 
27
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Хвала!
38
3
 
43
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
до turk.erogluteoпич ти пренаписа историята. Тия факти от постовете сам ли ги съчиняваш? Навремето един турски държавник беше писал че древногръцкия "Омир" бил всъщност "Йомер" и в Илиада и Одисея ставало въпрос за турци, не за елини. Турската история е свързана главно с кървища, убийства и мъчения. Това ви е основния принос към историята. Каквото и да си измисляте Турция е фактора заради който на Балканите не е имало Ренесанс и Възраждане. В 19 век е била още полу-феодална държава.
37
6
 
4
 
! Отговори
Сахаров преди 10 години
Хора, окрадаха паметника на Апостола в центъра на София... за какви нови паметници говорите @$!????
36
3
 
11
 
! Отговори
extremalen преди 10 години
До Одисей 1Мисля, че никой не иска исторически дисниленд насред центъра на София. На базата на какво предлагаш в София да се концентрират толкова паметници? Не мислиш ли че така ще се получи това, което става в Скопие? Или че ще се обезличат един-друг самите монументи. Ние нямаме и Айфелова кула, но пък си имаме античен град под краката ни - имаме си 4 храма на 4 религии на супер млка площ...имаме мн неща, които ни отличават - просто трябва да си ги знаем.
35
3
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
34 знам си паметниците много добре , може би не съм се изразил правилно , става дума че нямаме тук в София . Разбира се веднага се сещам за посмешището в което се преевръща Скопие с манията им за величие или по скоро заради чувството им на малоценност на македонците , но си нямаме Триумфална арка , Трафлгар с Нелсон , Брандебургска врата и т.н.