Американчето откри "Х". Отличен (6)
Американчето откри
Тест за тъпота!!! Снимка: Виолета | 18 дек 2013 11:00
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
44
28560
31
11
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До а ся де4 :) Питагорова теорема
37
4
 
6
 
! Отговори
blah преди 10 години
Ot tova koeto e napisala "avtorkata" i ot komentarite, moga samo da napravia zakluchenieto che balgarina e "mnogo umen i znaest" no niama gram chuvstvo za humor! Nito e amerikanche, nito e istinsko tova kontrolno, shega e, koiato zirkulira iz neta ot godini, ama samo balgarina ne moje da shvane humora a pochva da se zaiajda..
36
1
 
4
 
! Отговори
Fort преди 10 години
Какво изкате бе ? Поне няма правописни грешки :D
35
1
 
10
 
! Отговори
39381 преди 10 години
Разбира се, че системата, комунистите, извънземните и бежанците са виновни за това, че имате по 2 висши образования, а работите за по 300 лева заплата в мола, понеже за по-престижна работа не притежавате знания и умения! Как един човек не излезе и не каза, че той сам си е виновен, че е неграмотен аутсайдер, че не иска да се развива и мечтите му стигат само до това да си купи iPhone и 10 годишен Мерцедес на изплащане, с които да се тежкари пред приятелите си от простолюдието...
34
0
 
8
 
! Отговори
Олеле преди 10 години
До а ся деМисля, че много си сгрешил..... Задачата с тези си му цифри си е елементарна при положение, че това очевидно е правоъгълен триъгълник. Тоест сбора на квадратите на катетите е равен на квадрата от хипотенузата или имаш уравнение: х2 + 3*3 = 5*5, което е х2 + 9 = 25, прехвърляш 9 с противоположен знак и става х2 = 25-9 = 16. Смяташ корена на 16 и се получава Отговор 4 :) :) :) Поне така го смятам аз.... :)
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
правилно, при такъв чертеж по-точен отговор няма как да дадеш. Нека някой питагорец ми обясни как реши, че триъгълника е правоъгълен, да не говорим, че мащаба му е объркан.
32
10
 
4
 
! Отговори
а ся де преди 10 години
x=2.5 см
31
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До ОгнянНе само ***, много учители процедират така. Но точно тук е трагедията. Образованието създава не знаещи деца, а бележкари. Не са виновни и учителите - системата е сгрешена, особено за новите деца. А те наистина са различни и усещат фалша, а и за разлика от предните поколения са бунтари. Лошото е, че "бунтът" на малките ги превръща в аутсайдери. Всъщност те са явно необразовани, а останалите- лъжеобразовани... Много е малка групата на тези, които са образовани, въпреки системата.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен6 кг.
29
3
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До АнонименЗадачката е грешна заради рисунката, но не поради съотношението на страните, а защото е непълна... В математиката е допустимо "рисунките", да не са в мащаб. По тази логика и ъгълът, който ни се струва, че е прав, ако не е изрично посочено - не се приема за такъв.
28
1
 
3
 
! Отговори
ИВКО преди 10 години
Това е резултатът от тестово обучение.Децата могат да отговорят на онче бонче.
27
1
 
7
 
! Отговори
Точно преди 10 години
В задачата е казано намерете Х и хамериканчето съвсем точно го е намерило, даже го е оградило :)
26
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задачката е грешна и рисунката е тотално сбъркана. Отговора е X=4 ама тогава от рисунката се вижда, че 4 е по-късо 3 ???? Ако бяха им разменили местата на x и 3 щеше всичко да е наред. Щом задачата е грешна американчето е посочило единственото правилно решение.
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все другите ***, пък бай *** нобелов лауреат. Все съм се чудел, като сме толкова умни българите, защо нямаме пари да се усмихнем даже? Или акълл ни стига само да решаваме сборници със задачи...
24
2
 
10
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Между другото, стар геодезичен (землемерски) трик е тази задача. Прави си трите страни и излиза правия ъгъл - с една ролетка техника (кондуктора по старому), давал строителна линия, прав ъгъл и са строели хората. Сега с GPS, нивелири, теодолити и тотални станции тотално се объркват :)
23
1
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
а ти откъде разбра,че триъгълника е правоъгълен като не е обазначено?
22
4
 
4
 
! Отговори
Бачкатор преди 10 години
За да бачкаш на строежа, не трябва да знаеш геометрия.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 24Ти за Питагорова теорема чувал ли си ? При положение, че от коментара ти става пределно ясно , че не си чувал за нея, което от своя страна показва , че си много далеч от математиката, защо подяволите си правиш труда да се правиш на остроумен и даже да се опитваш да покажеш някакви знания по въпроса ?!?
20
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
един триъгълник е решим ако знаем поне три елемента от него(две страни и ъгъл,три страни,три ъгли и т.н.) в случая не виждам три елемента
19
4
 
6
 
! Отговори
da преди 10 години
Сега заменихте Перник с Америка. *** клишета