Да се поучим от германците
Да се поучим от германците
Снимка: иван | 11 юни 2015 13:11
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
29
10404
41
1
Напиши коментар Коментари
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пъти са ме засичали, и то нарочно водачи на градския транпорт, гледат те в страничното огледало и се хилят нагло, ама като видят джип или беемве седмица веднага отбиват. А пък колко пъти минават ватмани на червено - косите ми се изправят....
25
11
 
4
 
! Отговори
dddkk преди 8 години
ВСИЧКИТЕ ВИ СОФИЙСКИ НОМЕРА СА КРАДЕНИ ОТ ФРАНЦИЯ ,ИНИЦИАЛИТЕ СА ФРЕНСКИ.ХИЧ ВА НЯМА ЗАСПАЛО ПЛЕМЕ САМО ИМИТИРАТЕИ СЛУШАТЕ БОЙКОТО *** КОЙТО Е МАСОНСКА СЛУГА.
24
10
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Какъв Свищов бе *** .. това са новите софийски регистрации !
23
8
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Тъй като имам немски паспорт, аз технически съм немец. Чувствайте се свободни да се поучите от мен.
22
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Не знам колко от вас са чели правилника но той гласи следното:Чл. 67. Водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост и да спре, за да позволи на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да извършат необходимите маневри, свързани с потеглянето им от обозначените спирки. Това не освобождава водачите на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да вземат необходимите мерки за безопа
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18 Хахаха СВ- Свищов, СВ са новите софийски номера, понеже СА са изчерпани... СВищов хахахаха
20
0
 
11
 
! Отговори
иван - авторът преди 8 години
И последно - снимката е правена вчера в София на бул. Никола Мушанов, преди кръстовището с ул. Добротич. Може би автобусът е "нов" внос от Германия и вероятно така, без да искат, от общината са "внесли" и немския маниер, изобразен на стикера :)
19
2
 
12
 
! Отговори
иван - авторът преди 8 години
Има го и другото, че много често водачите на автобуси и тролейбуси нарушават съвсем съзнателно правилата за движение, например продължавайки наляво от лента само за направо (често се случва на Орлов мост, в посока стадиона). Не че това не се прави и от много шофьори на леки автомобили (не на места с толкова камери де), а и понякога шофьорите от градския просто нямат избор, защото не са били допуснати да влязат в правилната лента. Положението е патово и затова апелирам за взаимна толерантност.
18
0
 
25
 
! Отговори
мда преди 8 години
Аз го правя доста често... Жалко че досега не съм получил и едно благодаря хахах
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите пък си имат стикери "Светофарите не са спирки", ето нещо, на което можем да научим швабите, те си нямат такива!
16
4
 
8
 
! Отговори
ко40 фон село преди 8 години
да по правило нямаш право да караш в крайна лява лента, а само да изпреварваш, а в някои държави камионите въобще нямат право да карат в крайна лява лента
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се поучим от германците със СВищофка регистрация. Не че там си нямат СВ от Cottbus (Brandenburg), но не ми се струва случаят да е такъв.
14
5
 
7
 
! Отговори
ко40 фон село преди 8 години
аз знам как е у германия, но точно престрояване без да погледнеш е несъобразяване с обстановката на пътя и неразумно. мигач не ти дава предимство, ако искам ще те пусна, ако не искам няма
13
1
 
8
 
! Отговори
пи4 преди 8 години
До ко40 фон селоБате "Бърза лента" няма в България и ме е яд, че все още си мислят хората че карат в бързата лента бухухухухахахахахха.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9 АнонименТова, че няма ограничения в скоростта, не означава да шофираш неразумно и всички да се съобразяват с теб. Ако, а явно си запознат с правилата в Германия, трябва да знаеш, че на аутобан няма ограничение в скоростта, като си длъжен да се съобразяваш с участниците в движението и пътните знаци и маркировка.
11
7
 
2
 
! Отговори
ко40 фон село преди 8 години
абе пешо, как в бърза лента аз ще намалявам и давам път. това го няма никъде, камоли за германия, където се кара и с 300. това пък е последното нещо да не дадеш предимство на градският транспорт в германия. за трамваите няма да говорим, те си те отнасят, ватмана си взема 1 седмица болнични за преживяният стрес, а ти пешо плащаш. така е в германия
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук не става въпрос за магистралата. Автобусите и камионите са ограничени до най-дясната лента в магистралите. По-лява лента могат да използват само по изключение когато изпреварват. Което не се случва често при положение, че имат ограничение на скоростта. Става въпрос за града, където ако някой лети с 200 трябва директно да му вземат книжката и да го съдят за опит за убийство.
9
0
 
7
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До 2 UserТи си откровен ***. Заклевам се!Не гледай другите, а себе си!Когато всички спрем да гледаме другите и ние постъпваме както е редно, тогава ще се оправим.
8
2
 
20
 
! Отговори
Петър преди 8 години
3-ти не сте чели правилника. На МПС-а на обществения транспорт трябва даваш предимство.Нищо лошо няма, когато е много натоварен трафика, да отсъпиш на някого предимство за да се включи в движението. И това го виждам всеки ден. Въобще не сме толкова зле, колкото ни представя автора на материала. Вярно е, че има много нахални шофьори, но също така има и много толерантни.
7
0
 
19
 
! Отговори
До бай Иван преди 8 години
Иване,ти обърнал ли си внимание на "модата" сред шофьорите на градския транспорт ( от 102,94,83,604,72 и др.),да спират на спирката с включен ляв мигач?!?