Любомир Младенов - роден в Свищов през 1972. През 1990 г. е приет в класа на проф. Георги Дюлгеров, специалност ки­норежисура в НАТФИЗ. В този пе­риод заснема четири късометраж­ни филма, които участват на фес­тивалите в Мюнхен, Дьор, Котбус, Анжер, Клермон-Феран, Киев.

Бил е сценограф в театъра, режисьор и оператор в телевизията и автор на музикални клипове. Режисьор на поредица документални филм-портрети Един ден на...”. Късоме­тражният му филм „34” е удостоен с наградата за най-добър балкан­ски филм на първото издание на фестивала ФИЛМИНИ.

"Ловен парк" е личен разказ за нашето съвремие чрез една съвсем обикновена история. Всяка среща между човешките същества може да ги промени, да провокира размисъл, да подейства като лек против вечната несигурност, присъща на всеки от нас. Неда и Андрей случайно се запознават в града, прекосяват го надлъж и нашир. Отчуждението намира нежността, преоткриването на себе си е възможно единствено чрез срещата с другия. Мястото на тази среща са улиците на големия град.

Любопитна подробност, свързана със създаването на „Ловен парк” – филмът е направен с „джобни пари” и с безкористния труд на малкия му екип! Той е истински образец за жизнеността на т.нар. „No Bud­get Film”. Буквално всяка стъпка по развитието на сценария е съобразявана със стремежа нищо да не струва пари.

Това гарантира и така жадуваната, изключително важна свобода, тъй като се заобикаля „тежката машина” на кинопроизводството у нас. Според думите на режисьора „този тип кино е съвсем отделен жанр, опит да се разказва по прост начин с една камера и двама души пред нея, без фокуси и стилистична еквилибристика”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase