Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската агенция по лекарствата започва проучване на случаите на нетипични кръвни съсиреци при жени, ваксинирани с препарата на "Джонсън и Джонсън". В свое изявление от ЕМА казват, че засега не е ясно дали има връзка между ваксината и образуването на тромби. Агенцията ще оповести позиция, след като приключи с оценката си.

В същото време Европейската комисия ще потърси обяснения от компанията относно неочакваното съобщение за закъснения в доставките.

"Джонсън и Джонсън" обяви вчера, че ще забави пратките за Европа, след като американските здравни власти препоръчаха временно спиране на препарата след случаите на тромбоза при шест жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

"ЕМА не трябва ли да ги проврява ПРЕДИ да ги сертфицира?"И как точно се проверява за нещо толкова рядко - 1 на милион при положение, че на 3-та фаза клинични изпитания са го тествали само на десетки хиляди доброволци, т.е. много под 1 милион? Толкова редки събития се проявяват само на 4-та фаза, което е, всъщност, сегашната ваксинация.

16

Анонимен

преди 3 години

ЕМА не трябва ли да ги проврява ПРЕДИ да ги сертфицира?Как така се мотат с руската и я гледат под лупа, а сертфицираха останалите на честна дума?

15

До 18

преди 3 години

Към кое обшество ? Каква отговорност ? Да се ваксинирам с отровни и смъртоносни ваксини било отговорност ! Да си рискувам живота и здравето ? Айсиктир

fallback