Снимка: БГНЕС
fallback

Турция тества успешно първия си хибриден двигател, който ще бъде използван в мисия на Луната, заяви днес министърът на технологиите и индустрията Мустафа Варанк, цитиран от Анадолската агенция и БГНЕС.

В рамките на Националната космическа програма страната планира през 2023 г. да изпрати безпилотен космически кораб, който да кацне на повърхността на Луната.

Варанк съобщи, че са извършени два успешни пуска на двигателите - запалването на ракетната система Probe (SORS) и първото запалване на хибридния двигател, планиран да бъде използван в лунарната мисия.

Тестовете са били с целево време от 50 секунди.

"Осъществихме първото запалване на хибридния ракетен двигател, който може да бъде използван по време на лунарната мисия", каза Варанк и добави, че мостра на ракетния двигател ще бъде изстреляна от северната провинция Синоп през май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

българин

преди 3 години

С Турция трябва да търгуваме каквото ни е изгодно,кактои с другите съседни страни.Иначе да ходи кой където иска-на Луната,на Марс по надалеч-тяхна си работа.Можем да доставим спирт като гориво за кораба,само трябва да внимаваме нашите в България да го не изцуцат още преди митницата.

50

За болни мозъци

преди 3 години

ТурцияПрез 2021 г. с прогнозна номинална брутния вътрешен продукт на $ 794,530 милиарда ($ 9327 на глава от населението), и $ 2749,0 милиарда ($ 32 278 на глава от населението) в паритет на покупателната способност Турция е в света 20-та най-голямата икономика по номинален БВП и 11-та по големина по ПЧП .ЕС - Турция Митническия съюз през 1995 г. доведе до широка либерализация на тарифните ставки, както и формулярите един от най-важните стълбове на външнотърговската политика на Турция.В автомобилната индустрия в Турция е значителна, с произведени над 1,3 милиона моторни превозни сре

49

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 40Не мисля, че разбираш правилно значението на думите които ползваш. Търсиш "дегресия", а не "регресия", защоити думата регресия предполага връщане към основно. Дори и да се сиата за негативно, не вярвам че "джендърството" за теб означава нещо, което се връща към общото цяло, към "нормалното". Разбира се, малко е трудно да начертаем моралните норми на лист хартия, ползвайки линии, така че ще приема изказването ти за необмислен анекдот, чиаято цел е да надуе егото ти.

fallback